dilluns, 22 de febrer del 2010

MANZANAS ROJAS

ACTIVIDAD SOBRE LA LECTURA DE
MANZANAS ROJAS
Como ya sabréis, el jueves 25 tenemos en el IES una actividad de dinamización de la lectura Manzanas rojas. Por ese motivo, cada hora un grupo acudirá al aula D4 acompañado por su profesor de castellano. La actividad se ha organizado así:
  • 1º E, con Luis Arranz, a las 8:30
  • 1º C, con Esther Palet, 9:30
  • 1º D, con Luis, 11:00
  • 1º B, con Esther, 12:00
  • 1º A, con Esther, a las 13:00
¡Desde el Departamento de Castellano esperamos que la actividad os resulte divertida, provechosa y os sirva para entender y disfrutar más de la lectura realizada!

divendres, 19 de febrer del 2010

Sant Jordi

Voleu que una imatge vostra sigui el fons de la pàgina web oficial del concurs literari de Sant Jordi?.

Només heu de portar un dibuix, un collage, ... en un DIN-A4 amb algun motiu referent a la festa (dracs, prínceps, flors, llibres, ...).

Ha de ser una creació pròpia i l'heu de fer arribar al Joan el divendres 26 de febrer com a molt tard.

Vigilem una mica?

Darrerament hem descuidat una mica l'aspecte de les aules, els passadissos o el pati i és fàcil veure papers i d'altres objectes per terra. 

Mantenir l'institut amb bon aspecte i en condicions higièniques mínimes és feina de tots.

Un cop de ma, doncs, per tenir un institut net.

dijous, 18 de febrer del 2010

Informació sobre l'esquiada

En els següents enllaços podreu accedir a diverses informacions que us seran útils i que s'han repartit als vostres fills i filles:

material necessari (no disponible web)
organització primer dia (no disponible web)
normes de convivència (no disponible web)

El darrer pagament està previst per a finals de febrer - principis de març. En un parell de dies rebreu la carta informativa.

La reunió de pares està prevista per al dilluns dia 8 de març.

De totes formes, si teniu petits dubtes podeu posar un comentari en aquesta mateixa entrada i intentarem respondre el més aviat possible.

Enllaços interessants:

La violència i els nens

Encetem un parell de setmanes en què el treball d'aprofundiment tutorial girarà entorn  el tema de la violència i els nens.

Un primer treball ens vol fer conscients d'una realitat extraordinàriament dura i desconeguda com és la dels nens soldat.

Més endavant, a partir del visionat de la pel·lícula "Slumdog Millionaire", intentarem fer-nos també conscients de les situacions extraordinàriament desafavorides que viuen milions i milions de nens en moltes parts del món (en particular a la Índia).

dimarts, 16 de febrer del 2010

Professor Frink: amb tres colors no n'hi ha prou! ...


... i es clar que no!.

Seríeu capaços de pintar el logotip (mapa) del Google Chrome només amb tres colors sense que es toquin?.

El problema dels quatre colors?. Quin nivell!.

Fraccions!

Ara que comencem tema nou pot ser un bon moment per entretenir-nos una bona estona amb aquests JClic dedicats a les fraccions. Ens servirà per repassar les coses que ja sabem i fer-nos més fàcil el tema.

Només heu d'anar a les següents pàgines:

enllaç 1  (avançat)
enllaç 2 (senzill)
enllaç 3 (senzill)

dijous, 11 de febrer del 2010

Fotos sortida a Tarragona!

En aquest enllaç teniu les fotos de la sortida. N'hem penjat més!.

Si algú té algunes fotos i les vol enviar podeu fer-ho a l'adreça de correu iessab.promz@gmail.com. Per altra banda també ens podeu dir que traiem qualsevol fotografia que no us agradi ... no volem que ningú se senti molest.

dilluns, 8 de febrer del 2010

Sortida a Tarragona

El dijous dia 11 de febrer farem una excursió a Tarragona.

IMPORTANT: Sortirem a les 8:15 puntuals i tornarem pels vols de les 5 de la tarda.

Un cop a Tàrraco farem quatre grups, dos faran una visita per la ciutat romana i els altres dos realitzaran un taller dins el Museu Arqueològic de Tarragona.

A mig matí esmorzarem i ens canviaren. Els grups que han fet l’activitat del museu faran el recorregut per la ciutat i els turistes "urbanus romanus” faran l’activitat del museu.

Penseu a portar l’esmorzar, el dinar i beguda.

Voleu saber-ne més? ... doncs cliqueu aquí o aquí.

Esquiada

Us recordem que cal que féu el segon pagament de l'esquiada amb certa urgència ja que el darrer serà entre finals de febrer i principis de març.

També heu de portar (aquells que no ho hàgiu fet ja, és clar) la informació sobre pes, alçada i número de peu. Hem d'enviar aquesta informació a l'empresa organitzadora ja!.

J a   q u e d a   p o c ! .

divendres, 5 de febrer del 2010

Final campanya Haití

Com ja sabeu, aquestes dues darreres setmanes hem estat recollint diners destinats als damnificats pel terratrèmol d'Haití. Aquest és el comprovant de l'ingrés de 247,83€ que hem fet avui mateix per l'Associació Humanitària Tiravira que actúa a la zona.


Moltes gràcies a tots els qui han col·laborat: alumnes de primer bàsicament, professorat ... i alguna alumna d'altres nivells que s'ha afegit de forma espontània a la iniciativa.

Atenció! ... aquest és el correu electrònic que he rebut en resposta de part de l'associació:

"Hola Joan,
moltes gràcies per a aquesta iniciativa, ens ha fet molta il·lusió! Gràcies per l'esforç que heu fet i per donar a conèixer altres realitats d'aquest món als vostres alumnes.

Si voleu saber què estem fent amb els donatius podeu seguir la informació actualitzada en el nostre blog, a més, aviat ens enviaran fotos de l'ajuda (ja n'hi han de les setmanes passades).


L'adreça del blog és la següent:  http://tiravira.wordpress.com

Moltes gràcies als alumnes i als professors del centre!

Anna González
(Presidenta)
--
Associació Humanitària TIRAVIRA"

Doncs moltes gràcies a vosaltres. De debò.

dimecres, 3 de febrer del 2010

Recollida de diners per Haití - 2

L'associació TIRAVIRA té un projecte a Haití d'escola-menjador que, en les actuals circumstàncies, s'ha convertit en un projecte d'ajuda als damnificats pel terratrèmol. L'associació fa una crida a que ...

"...els que puguin facin aportacions econòmiques, que aniran destinades a comprar aliments, medicines i roba per repartir-los a aquells que ho necessitin, i reconvertir temporalment l’escola en un asil-orfenat.

Per això us volem demanar especialment la vostra col·laboració, perquè feu un ingrés per petit que sigui, al número de compte que us hem facilitat. Si us plau, amb un petit esforç podem fer molt per ajudar a aquells que ho han perdut tot.

Moltíssimes gràcies per la vostra ajuda."

 
Els diners obtinguts es destinaran, doncs, a aquesta associació humanitària de la qual tenim unes referències excel·lents quant a honestedat i seriositat.

El següent reportatge va ser emès per TV3 al programa 30 minuts de diumenge 31 de gener. En ell hi participa justament un responsable de l'associació Tiravira: